De aluminium schuifpui in ons huis

Op een dag zat de kriebel er, en het wou niet meer weg. Aanvankelijk wist ik niet wat het was, alleen dat er iets me niet lekker zat in het huis. De opheldering van dit gevoel kwam al snel toen ik een boek binnen wou lezen in de woonkamer midden in de zomer, en ik het licht aan moest doen omdat het anders te donker was. Het huis was te afgesloten van de buitenwereld. Al snel kwam ik tot de conclusie dat een aluminium schuifpui van Schipper Ede de beste optie was om mijn woonkamer een meer open gevoel te geven. Wat fijn is aan een aluminium schuifpui is dat het in principe in elke woning past, dus het maakt niet uit welke stijl je huis is, door de veelzijdigheid van het materiaal kan er eenvoudig een aluminium schuifpui gemaakt worden die bij mijn huis past. Toen begon het proces van verbouwen.

Na de verbouwing

Het proces van de verbouwing om de aluminium schuifpui in een van de muren van mijn huis naar de achtertuin te krijgen duurde langer dan verwacht. Er waren wat problemen met het installeren van het geheel, maar ik was in die periode gelukkig op vakantie, dus had ik geen last van om de troep heen te moeten lopen terwijl het leven gewoon verder gaat. Toen was de aluminium schuifpui eindelijk geïnstalleerd. Jee wat een licht! De woonkamer voelde gewoon groter aan doordat de opening naar de tuin veel toegankelijker was dan de deur die we eerst hadden.

Voordelen van de aluminium schuifpui

Nu zit de aluminium schuifpui al een paar maanden in het huis en ik ben er zeer tevreden mee. Tot nu toe is de aluminium schuifpui van goede kwaliteit gebleken, er zijn geen stukken die zijn gaan piepen, het geheel schuift nog even soepel als in de eerste week na installatie. Een van de dingen die ik ook kon merken is dat mijn energierekening door de aluminium schuifpui omlaag is gegaan. Mijn huis is vrij oud, dus de isolatie is niet van al te beste kwaliteit. De nieuwe aluminium schuifpui isoleert blijkbaar veel beter, ik heb er zelf geld door kunnen besparen! Daarom ben ik zeer tevreden met het resultaat en zou zeker aan iedereen die zijn of haar huis te donker vindt een aluminium schuifpui aanraden!