De voordelen van Zweeds Rabat

Zweeds rabat, ook wel potdeksel genoemd, is zoals de naam al zegt een Zweedse houtsoort. Deze houtsoort wordt voornamelijk gebruikt voor wanden van terrasoverkappingen of wanden, en verkrijgbaar als fijn bezaagde plank of ruwe plank. Zweeds rabat is ideaal voor buiten en is zowel gelakt als ongelakt mooi.

Waterdicht

Zweeds rabat staat bekend als lichte houtsoort, en is alleen horizontaal toepasbaar. Het voordeel hiervan is dat het water gemakkelijk van de afrondingen afloopt, en na een regenbui gemakkelijk droogt. Het wordt dan ook veel gebruikt voor het bekleden van een woning. Daarnaast zit er geen opening tussen de planken waardoor deze waterdicht is en wind geen kans heeft. Ook is er aanzienlijk minder kans op scheuren en vasthouden van vocht, wat bij andere houtsoorten wel het geval is.

Verschillende houtsoorten

De planken zijn ook verkrijgbaar in Douglas hout, en heeft dezelfde lange levensduur. Het nadeel hiervan is dat deze wel meer onderhoud vereist. Daarnaast hebben we ook hardhouten rabat, welke ideaal zijn voor gebruik in schuttingdelen. Met gebruik van hardhouten rabat creëert u een prachtige stevige, dichte schutting. Ook damwanden zijn een optie. Het voordeel van damwanden is dat de planken mooi in elkaar vallen en de wand mooi dicht zal zijn. Damwanden zijn naast horizontaal, ook verticaal bruikbaar. Daarnaast is deze soort zeer duurzaam.

Wij helpen u graag

In onze webshop HardhoutDiscount.nl verkopen we Zweeds rabat in verschillende afmetingen, waaruit u zelf een keuze kunt maken. Weet u niet welk soort rabat voor uw idee het best is, neem dan contact met ons op. Wij zijn elke werkdag geopend van 8:00 tot 17:00, en onze experts staan u graag te woord bij het maken van uw keuze. Wij zoeken altijd de goedkoop mogelijkste oplossing! Wanneer u nog twijfelt over de houtsoort, is het mogelijk een monsterstuk van het gewenste stuk hout aan te vragen. Deze wordt per post verzonden, in een envelop.

 

https://www.hardhoutdiscount.nl/

Author