Draadalg bestrijden

Je hebt draadalg in de vijver, dit is een van de meest voorkomende vijverproblemen, dus er is veel informatie over het bestrijden ervan. Hoe je draadalg kunt bestrijden is te vinden in het Vijverhandboek, maar voor het gemak zullen we het hier ook uitleggen. Wat is draadalg? Het is een soort alg die groeit op verschillende plekken, zoals de zijkant van de vijver of tussen zuurstofplanten. Nu het doel van draadalg bestrijden, dit richt zich op twee dingen. Deze zijn nodig om het draadalg bestrijden een eenmalige gebeurtenis te laten worden, je wilt niet de hele tijd opnieuw bezig zijn met draadalg bestrijden. Ten eerste gaat draadalg bestrijden om het doden van de aanwezige draadalg, maar zodra dat voorbij is, komt er een tweede stap. Deze tweede stap is de achterliggende oorzaak van de groei van draadalg weg te nemen.

Draadalg bestrijden, de oorzaken

Wat veroorzaakt draadalg? Dit is belangrijk om te weten bij draadalg bestrijden. Vaak is een te lage waterhardheid de oorzaak van draadalg. Het is ook mogelijk dat een te laag gehalte aan zuurstofplanten tot de groei van draadalg leidt, waardoor draadalg bestrijden nodig is. De grootste oorzaak van draadalg in een vijver is altijd vijverwater dat te voedselrijk is, wat veroorzaakt wordt door te weinig zuurstofplanten of een lage waterhardheid. Draadalg bestrijden moet altijd langs meerdere kanten plaats vinden, anders kom je er nooit vanaf.

Draadalg bestrijden, de aanpak

Wat is de aanpak bij draadalg bestrijden? Het beste is om een speciale aanpak uit te voeren, waarbij zowel de draadalg als de sporen gedood worden. Daarna moet de waterhardheid van de vijver verhoogd worden, net als het aantal zuurstofplanten. Wat je moet doen bij draadalg bestrijden als eerste is zo veel mogelijk draadalg verwijderen met de hand, of een gereedschap. Daarna moet je het vijverwater behandelen met draadalgbestrijder, dit zal de achtergebleven draadalg en algsporen doden. Vervolgens de waterhardheid verhogen, om vervolgens zuurstofplanten te planten. Met dit schema kan je het beste draadalg bestrijden, omdat je zo ook draadalg in de toekomst voorkomt. Succes met draadalg bestrijden! Het vijverhandboek wenst je succes.