Een interim recruiter is niet alleen goedkoper, maar verhoogd ook de kwaliteit

Wilt u niet te veel tijd kwijt zijn met de selectie van nieuwe kandidaten voor de functie binnen uw bedrijf? Helaas is het hier wel belangrijk dat de werving goed gebeurd. Dan zorgt u namelijk dat u de juiste mensen vindt voor uw vacatures. Op het moment dat u FairSterk inschakelt weet u zeker dat dit goed komt. Zij zijn een bedrijf wat zich inzet als recruiter van de beste interim of de perfecte nieuwe werknemer. Hierbij maken zij gebruik van RPO recruitment, wat staat voor Recruitment Process Outsourcing. Dit houdt in dat ze een proces opstellen wat zorgt dat u de kandidaten krijgt die u zoekt. Maar waarom kiest u voor dit bedrijf?  U bespaart tijd en geld door het inzetten van een externe recruiter. Daarnaast heeft u met FairSterk een samenwerking voor de lange termijn. Als laatste zorgt de werving via dit bedrijf voor een sterke employer brand, wat een positief beeld naar de klant geeft.

Een strategische aanpak bij dit bedrijf met RPO recruitment

Bent u op zoek naar de perfecte kandidaat voor de functie die u open heeft staan? Maar staat deze al voor langere tijd open en zonder succes? Dan is wellicht het inschakelen van een recruiter voor het vinden van een interim of nieuwe medewerker geen slecht idee. Bij FairSterk wordt er samen met u gezocht naar de aanpak die het beste past bij het bedrijf. Op die manier zorgt u dat het werven van nieuwe kandidaten prioriteit krijgt. Met behulp van RPO recruitment wordt FairSterk onderdeel van uw bedrijf en raakt daarnaast betrokken bij de bedrijfscultuur, werkprocessen en behoeftes. Ze gaan een diepgaande en dienstverlenende relatie met u aan, om u niet bij één klus, maar op de lange termijn te voorzien van de beste kandidaten.

Deze stappen geven uw RPO recruitment vorm

De uitvoering van de recruitment wordt steeds vaker uitbesteed aan een extern bureau. Dit is voor u waarschijnlijk ook een goed idee. Zij gaan namelijk voor u aan de slag om de beste kandidaten voor de functie de vinden. Zo ook bij FairSterk, zie arbeidscommunicatie combineert met het recruitmentproces. Hierbij maken zij gebruik van een RPO recruitment constructie. Ze zetten uw marketingcommunicatie op, geven het proces vorm en werven vanuit uw bedrijf. Dit alles doet FairSterk in vijf stappen. In de eerste stap constateert u dat er iets moet veranderen in de werving van nieuwe medewerkers. U schakelt dit bedrijf in als uw interim corporate recruiter. Vervolgens stellen ze een projectplan op met een proactieve werving en selectie van kandidaten. Als laatste geeft dit alles u meer naamsbekendheid op de arbeidsmarkt en een sterkere employer brand.