Hoe bespaar je geld op boodschappen?

Voor veel mensen is het een droom om veel geld te hebben, omdat ze leuke dingen willen doen met dit geld. Tenzij je een manier weet om meer uren in je urenadministratie te krijgen zonder meer te gaan werken, is de enige manier om meer te verdienen, meer uren te krijgen op de personeelsplanning en daadwerkelijk te gaan werken. Als je hier geen zin in hebt moet je dit artikel lezen, want we geven zes tips waarmee je geld bespaart op je boodschappen, waardoor je ook meer geld overhoudt.

 

Kies voor poeder, niet voor vloeibaar

Door over te schakelen op poedervarianten van sommige voedingsmiddelen, kun je de kosten aanzienlijk verlagen. In sommige voedingsmiddelen zoals jellypudding, ijsjes, vruchtensappen en bouillons, betaal je eigenlijk een beetje meer vanwege het water en de vloeistof die het bevat, evenals de container/verpakking. Door gewoon over te schakelen naar de poedervarianten van deze producten, zie je een forse prijsdaling.

 

Koop geen voorgesneden voedsel

Wanneer je voedsel koopt dat vooraf is gesneden, betaal je waarschijnlijk een enorme premie, volgens CBS Money Watch. Zo is de kiloprijs van geraspte kaas namelijk hoger dan de kiloprijs voor een normaal blok kaas.

 

Breng een rekenmachine mee

Je rekenmachine op je telefoon zal ook wel werken. Hiermee kun je bijhouden hoeveel je uitgeeft en nauwkeurig weergeven hoeveel je winkelwagentje waard is.

 

Gebruik coupons

Je weet dit al, maar kortingsbonnen zijn verreweg de beste manier om geld te besparen op boodschappen. Bovendien zijn er tal van manieren om extreem gebruik te maken van de coupons en zo enorm veel geld te besparen.

 

Maak gebruik van dubbele kortingsdagen

Sommige supermarkten hebben zelfs dagen tijdens de week waar je kortingsbonnen feitelijk in waarde worden verdubbeld, wat betekent dat je dubbel zoveel kunt besparen.

 

Koop geen flessenwater

Volgens de Environmental Protection Agency (EPA) waren de gemiddelde kosten per gallon fleswater $1,21 in 2013, terwijl de kosten voor duizend gallon leidingwater slechts $2 bedragen. Dit betekent dat fleswater zeshonderd keer duurder is dan kraanwater. De betere optie is om te investeren in een Brita-filter. Je zult er versteld van staan hoeveel geld je bespaart.