Hoe je het meest kunt genieten van je lavendelplanten

Als je lavendelplanten hebt wil je hier natuurlijk zoveel mogelijk van kunnen genieten als je in de tuin zit. Lavendeleigenaren klagen echter vaak over kale en saaie planten. Een manier om dat te voorkomen is bijvoorbeeld het fatsoenlijk snoeien van je lavendelplant. In dit artikel lees je wat je kunt doen om je lavendel zo mooi mogelijk te houden.

 

Niet helemaal kaal snoeien

De lavendelplant dient niet helemaal kaal gesnoeid te worden. Veel mensen knippen teveel van de plant weg zodat alleen het hout van de takken overblijft. Het is echter beter om een stuk plant over te houden zodat hier weer nieuwe bloemen uit kunnen groeien. Dit gaat de kaalheid van je planten tegen.

 

Genoeg en fatsoenlijk snoeien

Ook is het belangrijk om je lavendel meerdere keren per jaar goed te snoeien. Zo moet je ze in het voorjaar, na de ergste vorst en in jet najaar rond september snoeien. Zo blijft je lavendel gezond en komt hij weer mooi in bloei te staan.

 

Plant je lavendel op de juiste plek

Door de juiste plek te kiezen om je lavendel te planten haal je het beste uit je plant. Zorg ervoor dat je plant op een zonnige plek staat. Het beste resultaat kun je verwachten wanneer je je lavendel plant tegen het najaar, wanneer de grond nog warm genoeg is. Zo groeit je lavendelplant het beste. 

 

Author