Hoe worden sloten gemaakt?

Met moderne machines is het niet moeilijk meer om sloten te maken. Via een ingewikkeld proces van metaalbewerking en montage worden sloten uiteindelijk gemaakt. In het verloop van het maken van de hedendaagse sloten komen weinig handen aan te pas. Dit komt ook door de nauwkeurigheid waarmee hang- en sluitwerk vervaardigd moet worden. Er zijn verschillende manieren om verschillende sloten te maken. Sommigen zijn complexer dan anderen.

Ook de metaalsoorten kunnen anders zijn. Inbrekers weten dit al te goed en herkennen sloten die een makkelijk te kraken samenstelling hebben. Zorg daarom dat uw hang- en sluitwerk is voorzien van een keurmerk van SKG. Het inbouwen van computerchips is tevens mogelijk, waardoor de beveiliging van een woning of bedrijf aanzienlijk omhoog gaat. Deze kunnen worden geïntegreerd met een alarmsysteem die afgaat wanneer het elektrisch circuit geforceerd wordt.

Materialen en vervaardiging

Vrijwel elke sleutel is van metaal. Dit is niet altijd zo geweest. In het verleden bestonden er houten sleutels. Met behulp van vuur kon zowel het slot als de sleutel verbrand worden. Tegenwoordig wordt er met staal, aluminium, messing en koper gewerkt. Omdat niet al deze metalen even sterk zijn is het kerntrekken tegenwoordig een geliefde techniek om sloten te forceren.

Hierbij wordt een schroef in het sleutelgat geboord waarna deze met een klauwhamer of ander apparaat eruit wordt getrokken. In z’n baan naar buiten neemt de schroef de inhoudt van het slot mee. De beveiligingsmechanismen werken dan niet meer.

Toepassingen van sloten

Sloten worden voor dagelijks gebruik gemaakt. Het is niet meer weg te denken uit een moderne maatschappij. De toepassing van sloten hangt af van het doel. Er is enorm veel keus aan hang- en sluitwerk, ieder gericht op een doel.

Zo zijn er de gangbare cilindersloten voor de voordeur, maar er bestaan ook bijzetsloten, klaviersloten en veiligheidssloten. Met de komst van de elektrische varianten gaat er een wereld van vernieuwing open.

 

https://slotenmakersindenhaag.nl/