Koop een stoomketel en bijhorende producten

Stoomketels zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Ze helpen in diverse situaties bij koude- en elektriciteitsopwekking. Daarnaast zijn stoomketels nog altijd in volle ontwikkeling, een goede producent blijft innoveren. Kies daarom voor een van de stoomketels van fabrikant Novum. Deze specialist heeft een uitgebreide technische kennis en een kwalitatieve service. Daarnaast koopt u bij deze producent ook bijhorende producten voor uw stoomketel. Denk hierbij aan ontgassers, die gebruikt worden voor uitdrijving van zuurstof uit het voedingswater. Deze zuurstof is namelijk schadelijk voor uw stoomketel, doordat er corrosie kan ontstaan. Neem snel contact op met de producent om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Kies de passende lagedruk stoomketel met een hoog rendement

Een lagedruk stoomketel heeft altijd een maximale werkdruk die lager is dan 0,5 bar. Ook de veiligheidstoestellen zijn afgesteld op 0,5 bar. Er zijn verschillende soorten lagedruk stoominstallaties. Deze koopt u het beste bij een specialist, die constant blijft innoveren. Bij Novum heeft u de keuze uit twee lagedruk stoomketels voor diverse industrieën. De Novumax LD heeft een lage NOx-emissie, goede inspecteerbaarheid en degelijke bouwwijze. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de Novumax LD-HR. Bij deze stoomketel is geen voorverwarming van het suppletiewater nodig om zuurstof te verwijderen. Het rendementen ligt ongeveer 8% hoger dan bij gewone lagedruk industriële stoomketels. Bovendien is deze ketel uitermate geschikt voor luchtbevochtiging.

Kies de stoomketel die het beste bij uw werkzaamheden past

Als u voor een van uw bedrijfsprocessen een stoomketel nodig heeft, is het belangrijk na te gaan welke ketel het beste aansluit bij uw werkzaamheden. Bij Novum, de producent van stoomketels, kiest u uit verschillende hogedruk en lagedruk ketels. Een lagedruk stoomketel heeft een maximale werkdruk die lager ligt dan 0,5 bar, wat inhoudt dat de ketel is voorzien van veiligheidstoestellen welke zijn afgesteld op 0,5 bar. Bij een hogedruk stoomketel ligt de druk juist hoger. Alle ketels hebben een hoog rendement en een lage NOx emissie. Hierbij heeft u vaak de mogelijkheid om uw stoomketel in grote mate te automatiseren. Als u dit wenst, komen vakmensen uw stoomketel installeren.

 

Author