Last van slakken in de tuin?

Je kent het vast wel. Je hebt net je tuin mooi aangelegd in de zomer en alles staat prachtig in bloei.
Op een dag ga je naar buiten en tot je verbazing zie je dat je prachtige planten aangevreten zijn door slakken. Dit is natuurlijk enorm zonde van je mooie planten!
Daarom wil je zo snel mogelijk van die slakken af. Echter alle anti-slakken of ongedierte middelen die je in de winkel kunt vinden, vindt je erg dieronvriendelijk. Je wilt graag weten of er misschien nog andere manieren zijn, die diervriendelijker zijn, om van de slakken af te komen. Ik ga je uitleggen hoe je dat kunt doen. Meer informatie kun je lezen via de blog Tuinblogs.nl.

Op een diervriendelijke manier van slakken afkomen

Iedereen kent het wel. Een slak bestrooien met zout, om zo van de slak af te komen. Dit moet je dus nooit doen! Dit is een enorm dieronvriendelijke manier om van slakken af te komen. Een slak bestrooien met zout heeft hetzelfde effect op een slak, als zoutzuur heeft op de mens. Niet echt diervriendelijk dus.
Wat je veel beter wél kunt doen is de aarde die in je tuin ligt, regelmatig schoffelen. Doordat je de aarde regelmatig schoffelt, droogt de aarde sneller uit en is het dus minder aantrekkelijk voor slakken om in jouw tuin rond te wandelen. Ook kun je eventueel kijken of er ergens losse tegels of stenen liggen. Onder deze tegels is het vaak erg vochtig en daarom een ideale plek voor slakken om rond te hangen.
Als laatste diervriendelijke redmiddel, kun je eventueel een slakkenval maken. Deze slakkenval is heel eenvoudig te maken. Je neemt een kleine emmer, (een emmer van bijvoorbeeld griekse yoghurt), en in deze emmer snij je vervolgens bovenin een paar gaten. Dit zijn de deurtjes voor de slakken, hier kunnen zij dus doorheen. Vervolgens graaf je een gat in de tuin waar je de emmer in zet. De emmer moet tot ongeveer de rand, de deurtjes die je gemaakt hebt, in de grond komen te zitten. Als je dit gedaan hebt, vul je de emmer met een klein beetje bier. Het is belangrijk dat je de emmer niet te vol giet met bier, omdat de slakken anders kunnen verdrinken. Je kunt met deze methode heel eenvoudig en snel de slakken in je tuin vangen en ergens anders weer vrij laten. Zo hoef je, je helemaal nooit meer zorgen te maken over of het dieronvriendelijk is.

Waarom dierONVRIENDELIJK als het ook dierVRIENDELIJK kan

Je kunt wel naar het Kruidvat gaan om een anti-slakkenmiddel te kopen, maar dat is vaak heel erg dieronvriendelijk. Het middel heeft misschien wel het gewenste effect, maar leuk is het niet voor de slakken.  
Bovendien, waarom zou je zo dieronvriendelijk doen, als het met iets meer werk ook gewoon opgelost kan worden, maar dan op een diervriendelijke manier? Neem dus eventjes de moeite en los het probleem op een diervriendelijke manier op. Het is heel simpel en dan is iedereen gelukkig. De slakken gelukkig en jij gelukkig. Mooi toch?