Onderhoud uw tuin, ook in de winter!

Het is een heerlijke zonnige dag, u kunt eindelijk weer eens naar buiten na al die regenachtige dagen. U heeft een grote tuin en vind het heerlijk om hier in te zitten. In uw tuin zijn enorm veel planten, bloemen en bomen aanwezig. U en uw vrouwen houden nu eenmaal van veel groen. Ook uw kinderen vinden het heerlijk om in de tuin te vertoeven. Zij spelen er met vrienden en drinkt koffie met uw vrienden. Als gezin maakt u goed gebruik van uw tuin. Na deze regenachtige dagen bent u al even niet in uw tuin geweest. U merkt wanneer u buitenkomt dat het een rommel is in uw tuin. Door de hevige regenval zijn de planten en bomen in uw tuin hard gaan groeien, eigenlijk iets te hard. U gras staat veel te hoog en uw heg heeft rare vormen gekregen.

In de wintermaanden wordt er vaak minder aan de tuin gedacht. We zijn veel binnen en vergeten eigenlijk dat de tuin onderhoud nodig heeft. Wel is het zo dat in de wintermaanden de tuin veel minder onderhoud nodig heeft. Toch is het goed om van te voren te kijken wat er nog moet gebeuren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om voor dat de wintertijd aanbreekt nog even aan de gang te gaan met de grasmaaier. Het is namelijk belangrijk dat uw gras kort blijft, anders gaat het ook sneller kapot in de winter.

Het kan ook zijn dat u grote veranderingen door wilt gaan voeren in uw tuin. U wilt misschien een nieuw terras bouwen op de plek waar nu een boom staat. Belagnrijk is het om deze plannen voor de winter door te voeren. Zo kunnen er in het voorjaar weer nieuwe planten worden gepoot. Vergeet de boom niet weg te halen met een kettingzaag, dit kan tevens een tuinman voor u doen.

http://www.fuxtec.nl/