Palmbomen verzorging tips

Palmbomen maken prachtige toevoegingen aan uw landschapsarchitectuur. Zoals alles in uw tuin, moet u ze in de best mogelijke vorm krijgen.

Als je niet zeker weet wat de beste manieren zijn om voor je prachtige palmbomen te zorgen, bekijk dan alles wat je moet weten over de beste verzorgingstips voor palmbomen.
Soorten palmbomen

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten palmbomen zijn. Afhankelijk van het type dat u hebt, kunnen de behoeften en het onderhoud variëren. In Florida zijn de meest voorkomende soorten palmbomen:

  •     Kokospalm
  •     Bismarck Palm
  •     Koningin Palm
  •     Koninklijke Palm

Als u eenmaal weet welk type palm u bezit, kunt u ervoor zorgen dat u er goed voor zorgt.


Temperatuurbehoeften

Palmbomen kunnen overleven in verschillende temperaturen en klimaten. Terwijl sommige het hele jaar door hoge temperaturen gewend zijn, kunnen andere palmbomen koud weer aan. Koud weer kan de groei van bomen vertragen en na verloop van tijd kan het vatbaar zijn voor ziekten.

Als er ooit een verkoudheid optreedt, wikkel dan een deken rond de onderkant van de palmboom. Dit kan de boom beschermen tot de temperaturen opwarmen.

Verlichting nodig

Als het gaat om de verzorging van palmbomen, moet u worden geïnformeerd over het type verlichting dat uw boom nodig heeft. Sommige palmen zijn heel bijzonder als het gaat om hun lichtvoorkeuren. Als je van plan bent palmbomen in je tuin te planten, zorg er dan voor dat je weet hoeveel licht ze nodig hebben om te gedijen.

Als je een plant hebt die meer schaduw nodig heeft, is het planten waar het constant, direct zonlicht ontvangt een recept voor een ramp. Het zal leiden tot bruine bladeren die uiteindelijk zullen sterven.


Bodembehoeften

Wist je dat palmbomen het grootste deel van hun voedingsstoffen uit de bovengrond ontvangen? Je moet weten of je palmboom alkalisch of zuur nodig heeft. Als de pH-waarde in sommige gronden laag is, zal die bepaalde boom niet groeien en gedijen.
Palmwortel voeren

Ben je bekend met het voeden van palmwortels? Het is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van palmbomen. Afhankelijk van het gebied waar u woont, hebben palmbomen extra bemesting nodig

Het voeden van palmwortels omvat het mengen van de juiste meststoffen en het injecteren ervan diep onder het oppervlak van de grond. Dit biedt de palmboom een ​​voldoende hoeveelheid voedingsstoffen om ziekten af ​​te weren en beter om te gaan met het klimaat.

Waterbehoeften

Omdat palmbomen worden gebruikt om warme klimaten te verwarmen, hebben ze niet veel water nodig om te overleven. Wanneer je een palm voor het eerst plant, wil je er echter zeker van zijn dat deze de eerste 6 maanden twee keer per week water krijgt.

Lees meer op: https://www.tuinplantenwinkel.nl/bomen/palmbomen/

Author