Park- en tuinmachines voor zakelijk en particulier gebruik

Over het algemeen vallen alle elektrische apparaten voor gebruik in tuin, parken en wegen onder park- en tuinmachines. Specialisten die deze apparaten leveren hebben echter een ander assortiment dan dat u vindt in een doe-het-zelfzaak of bedrijfsinkoopwinkel. Hier vindt u professionele park en tuinmachines die grote oppervlakten aankunnen en lange tijd achter elkaar in bedrijf kunnen zijn. Hieronder vallen ook machines die niet snel bij u in de schuur zullen staan: motormaaiers, aanbouwwerktuigen voor trekkers en bijvoorbeeld ATV’s e.d. Desondanks zijn er ook particuliere gebruikers van grotere of zwaardere machines. Mensen met een groot erf of een manege.

De populaire veegmachine

Vegen is een tijdrovende en vooral energie slurpende klus. Zeker als u beschikt over een groot te vegen oppervlakte. Een veegmachine is dan haast onmisbaar. Vegen wordt een moeiteloze taak, het gaat snel en u heeft bijzonder veel eer van uw werk. Met zo’n veegmachine kunt u nog veel meer dan alleen maar vegen. Met gootborstels reinigt u in een arbeidsgang ook de goten. Met de harde borstels verwijdert u mos en reduceert u onkruid. Met de bladschuif verzamelt u blad terwijl u veegt. Het verschil tussen de verscheidene veegmachines zit vaak in de sterkte van de motor en de hoeveelheid aan accessoires.

Van veegmachine naar sneeuwmachine

Een goede veegmachine kunt u het hele jaar door gebruiken. Zelfs als er sneeuw is, heeft u er plezier aan. Een veegmachine kan eenvoudig en snel worden omgebouwd naar een robuuste sneeuwmachine door er een sneeuwschuif voor te plaatsen. Zo is uw straat of parkeerplaats binnen een mum van tijd sneeuwvrij. Met een werkbreedte van 80 tot 120 cm verzet u geen stap te veel. Om glijden te voorkomen kunt u de banden voorzien van sneeuwkettingen. En wordt het al vroeg donker, dan is er de mogelijkheid uw sneeuw/veegmachine te voorzien van een koplamp.