Soorten poorten

Er zijn verschillende soorten porten, maar alle poorten die bij een tuin worden gebruikt noemt men tuinpoorten. Deze tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende modellen en zorgen voor een gemakkelijke toegang van een tuin. In dit artikel lees je meer over de verschillende modellen en de bijbehorende prijzen.

 

Looppoort

De looppoort is enkel bedoeld voor mensen te voet en hebben doorgaans een hoogte en breedte van een meter. Dit zorgt ervoor dat de poort vooral geschikt is voor weiland en voortuinen en niet ter extra beveiliging omdat je er makkelijk overheen kan door de hoogte. Een houten looppoort heeft een prijs tussen de €130 en €500, sterk afhankelijk van het soort hout dat je kiest. Een metalen looppoort die verzinkt is, heeft een prijs tussen de €240 en €295. Deze prijs kan variëren door het bijvoorbeeld laten coaten van de poort. Bij allebei de poorten is ook de afmeting van belang voor de prijs. Hoe groter de poort, hoe hoger de prijs.

 

Draaipoort

Een draaipoort, ofwel inrijpoort, heeft deuren die naar binnen of buiten openslaan. Deze poort is een stuk groter dan een looppoort. Dit komt mede door de functie van de poort. Een draaipoort wordt vaak gebruikt ter afsluiting van een groter terrein. Door de poort open te laten slaan kan je naar binnen met je auto. Hiervoor heb je wel meer ruimte nodig. De prijs van een houten draaipoort ligt tussen de €550 en €3300 en van een metalen draaipoort ligt de prijs tussen de €455 en €900. De afmetingen en het soort hout bepalen de hoogte van de prijs. Het soort hout heeft bij een metalen variant natuurlijk geen invloed.

 

Schuifpoort

Een schuifpoort heeft dezelfde functie als een draaipoort, onbevoegden buiten je terrein houden. Een groot voordeel van de schuifpoort is dat de deuren niet openslaan maar naar de zijkant wegschuiven. Hierdoor kan je een auto direct achter de poort parkeren. Door de poort te laten automatiseren verhoog je het gemak en kan je de poort open laten gaan als je aan komt rijden. De prijs van een houten schuifpoort ligt tussen de €2200 en €4500. De prijs van een metalen variant ligt tussen de €965 en €1800.

https://dewithekwerk.nl/

Author