Tips voor het oplopen van minder blessures

Tennis is geen sport waarbij de spelers vaak contact maken, maar toch komt het vaak voor dat er blessures ontstaan tijdens het spelen. Dit komt door de intensieve bewegingen die tennissers maken tijdens het spelen, de snelle sprintjes en het springen kunnen veel eisen van je enkel. Net zoals bij ballet kan een zware blessure het einde van je carrière betekenen, dit is geen leuke ervaring en vooral niet als je echt professioneel wou spelen.

Meeste tennissers rollen hun enkel of lopen een kleine kneuzing op tijdens het spelen, hierdoor is een verstuikte enkel ook een van de meest voorkomende blessures die een tennisser kan oplopen. Hoewel een verstuikte enkel wel naar aanvoelt is het niet zo erg op lange termijn doordat het vrij snel heelt. Vooral bij mensen die veel spelen of problemen hebben met hun tennisschoenen is een verstuikte enkel een veel voorkomend probleem.

Naast de enkel zijn er ook enorm veel blessures aan de knie van tennissers, dit komt doordat er enorm veel stress op de knie zelf wordt uitgevoerd. Er zitten verschillende pezen en spieren in je knie die allemaal correct moeten functioneren om geen pijn te hebben en zo efficiënt mogelijk te werken.

Als je in de toekomst wilt voorkomen dat je blessures oploopt kan je eraan denken om een nieuwe tennisracket aan te schaffen of bijvoorbeeld K Swiss tennisschoenen, vaak liggen de veel voorkomende blessures aan de apparatuur die je gebruikt. Als je namelijk optimaal probeert te spelen met apparatuur dat niet zo goed werkt, moet je lichaam harder werken om hetzelfde resultaat te verkrijgen. Hierdoor kan je je eigen lichaam te hard laten overwerken, wat weer kan leiden tot een blessure. Voor een goede website waar je verschillende tennisartikelen kan kopen raad ik KCTennis.nl aan, hun bieden goede producten aan met een snelle levertijd.