Uw tuinmeubelen onderhouden

Wanneer u nieuwe houten tuinmeubelen aanschaft, is het natuurlijk zonde dat deze er na een aantal jaren slecht aan toe zijn. Goed onderhoud is daarom een pré als het gaat om houten tuinmeubelen. Wij snappen ook dat u er het liefst zo min mogelijk werk aan hebt, en dus zijn er momenteel genoeg producten op de markt die ervoor zorgen dat je maar héél af en toe wat hoeft te doen. Neem ook eens een kijkje in onze webshop www.hardhoutdiscount.nl.

Wanneer je onbehandelde houten tuinmeubelen aanschaft zijn er vier dingen die je kunt doen: behandelen met was, olie, lakken, of beitsen.

Behandelen met was

Wanneer je hout behandelt met was, geef je het hout een waterafstotende beschermingslaag. De was trekt volledig in het hout en verandert niets aan de uitstraling van het hout. Deze blijft precies zoals ‘ie al was. Was is er zowel kleurloos als in verschillende kleuren. Was heeft zowel voordelen als nadelen: wanneer uw meubel beschadigt is dit makkelijker bij te werken met was, maar gebruik van was vergt wel meer onderhoud dan bijvoorbeeld lak.

Behandelen met olie

Olie geeft uw hout een unieke en natuurlijke uitstraling. Ook olie trekt compleet in het hout, en zijn tevens in verschillende tinten verkrijgbaar. Hoe meer lagen olie u aanbrengt, hoe donkerder uw tuinmeubel zal worden. Ook bij olie is het nadeel dat de bescherming minder is maar beschadigingen makkelijker bij te houden zijn.

Uw meubel lakken

Ook bij lak heb je de keuze uit verschillende tinten en kleurloze versies. Lak is ervoor bedoeld om uw meubel kleur te geven en tevens bescherming te bieden tegen beschadigingen. Let bij het lakken van uw meubelen op het soort hout, en schaf hiervoor de juiste soort lak aan.

Uw hout beitsen

Beits biedt een uitstekende bescherming en trekt gedeeltelijk in het hout, maar legt ook een laag over het hout. Ook hierbij hebt u de keuze uit een transparante beits of een dekkende beits, des te donkerder de beits, des te beter de bescherming. Voor tuinmeubelen raden wij een beits met UV-beschermer aan zodat het hout niet verkleurt.

https://www.hardhoutdiscount.nl/