Verschillende soorten hout

Wij bieden u een groot assortiment hout, om uw tuin helemaal naar uw wens te maken. Hout is dan ook een prachtig materiaal dat zich leent voor allerlei projecten, en elk stuk is uniek.

Douglas

Douglas hout is een van de vele soorten hout die u bij ons kunt vinden. Douglas hout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noordwest-Europa. Deze houtsoort is van zichzelf erg sterk én duurzaam, en daardoor zeer breed toepasbaar.

Keruing

Ook Keruing vindt u bij ons, en is een minder duurzame houtsoort afkomstig uit Zuidoost-Azië. Deze houtsoort varieert van licht roodbruin tot donker roodbruin en erg geschikt voor bijvoorbeeld vlonderplanken.

Vurenhout

Een van de meest gebruikte houtsoorten in Nederland is Vurenhout. Deze houtsoort is afkomstig van de welbekende kerstboom de ‘fijnspar’. Vurenhout is afkomstig uit Noord-, Midden-, Oost-Europa en Noord-Azië. Ook bij HardhoutDiscount.nl bieden wij deze houtsoort aan, hij is namelijk erg makkelijk te bewerken en daarnaast geurloos! Vurenhout kan voor vele doeleinden gebruikt worden, bijvoorbeeld als beschoeiingschot.

Angelim Vermelho

Angelim Vermelho is een zeer duurzame houtsoort met een lange levensduur, wel langer dan 25 jaar! Angelim Vermelho is afkomstig uit Brazilië en goed te bewerken. Voor gebruik buitenshuis is deze houtsoort erg geschikt, bijvoorbeeld wanneer u een overkapping door ons wil laten maken.

Azobé

Ook de Azobé houtsoort vindt u op onze website. Azobé is een erg sterke en slijtvaste houtsoort die jaren lang mee gaat, en daarom heel milieuvriendelijk is. Deze houtsoort is vaak donkerbruin-rood van kleur en makkelijk machinaal te bewerken. Daarmee is de Azobé uitstekend geschikt als bijvoorbeeld vlonderplank.

Op duurzaamheid getest

Kwaliteit en verantwoorde houtsoorten staan bij ons hoog in het vaandel, daarnaast krijgt u natuurlijk altijd garantie. De meeste producten hebben dan ook het FSC keurmerk, en zijn van hoge kwaliteit. Alle soorten hardhout die HardhoutDiscount.nl aanbiedt zijn jaren op duurzaamheid getest, en hebben dan ook allemaal duurzaamheidsklasse 1 of 2.

https://www.hardhoutdiscount.nl/

Author