Voorkom het ontstaan van bacteriën door biofilm duurzaam te verwijderen

Werkt u met koeltorens, condensors, ijswatercircuits, pasteurs- of sterilisatietorens? Dan is de kans groot dat er vroeg of laat biofilm ontstaat in de systemen. Biofilm kan grote problemen veroorzaken als u dit niet op tijd laat verwijderen. Denk hierbij aan het ontstaan van legionella en andere gevaarlijke bacteriën. Een specialist als Aqua-engineering kan de biofilm op een milieuvriendelijke en hygiënische manier verwijderen. Hoe zij dit doen? Door het gebruik van een unieke manier van waterbehandeling met NEUTHOX®. De bacteriën verliezen hierdoor levensvatbaarheid in nog minder dan 100 milliseconden. Hierdoor weet u zeker dat wateroverdraagbare infecties volledig worden geëlimineerd, en dat op een milieuvriendelijke wijze.

De voordelen van biofilm laten verwijderen door een specialist

Bij koel- en proceswatersystemen is biofilm een veelvoorkomend probleem. Deze laag micro-organismen hechten zich door zelfgeproduceerd slijm vast aan een oppervlak en is daardoor de perfecte plek voor bacteriën om zich te ontwikkelen. Kies daarom voor een specialist als Aqua-engineering om biofilm in uw installaties te verwijderen. Zij gebruiken een milieu-hygiënisch verantwoorde behandelmethode van het water, waardoor u zeker weet dat de behandeling een positief effectief heeft op uw productie. Daarnaast is deze methode erg veilig en vooral kosteneffectief, aangezien er geen dure chemicaliën ingekocht hoeven te worden en er minder mensen nodig zijn om het biofilm te verwijderen.

Biofilm verwijderen is ook van belang in uw sector

Biofilm verwijderen is van belang in allerlei verschillende sectoren. Denk aan brouwerijen, voedselproducenten, fruit- en groentewasserijen en de vleesindustrie. Het verwijderen van deze biofilm zorgt ervoor dat al het water veilig en schoon wordt gehouden. Het zorgt er namelijk voor dat er geen schadelijke bacteriën ontstaan in uw systemen. Aqua-engineering zorgt er door middel van innovatieve generatoren voor dat uw systemen altijd schoon zijn, en dat op een milieuvriendelijke manier. Schakelt u deze specialist in? Dan weet u zeker dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Zij zorgen voor het deskundig installeren, in bedrijfstellen en onderhouden van de generator. Benieuwd wat ze voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ze op.