Voorkomen is beter dan genezen

Een zwembad hebben in de achtertuin is leuk, maar brengt ook de nodige verzorging en onderhoud met zich mee. Een goed bijgehouden zwembad heeft veel minder onderhoudskosten. Onder goed onderhoud valt onder andere het schoonhouden van het zwembad. Ook moet worden geprobeerd om zo min mogelijk zonlicht in het bad te laten komen. Want een combinatie van warmte en zonlicht zorgt er voor dat er algen in het bad kunnen groeien. Het is daarom belangrijk om een zwembad af te dekken als je het niet gebruikt, want door deze afdekking houdt je in de zomer het zonlicht bij de bodem weg en in de winter zorg je door deze afdekking dat er geen rommel in het bad kan komen.

Er zijn verschillende soorten afdekkingen voor zwembaden. Zo is er een winterafdekking en een zomerafdekking, maar is het ook mogelijk om een afdekking te hebben die zowel in de winter als in de zomer bruikbaar zijn. Een winterafdekking zwembad zorgt ervoor dat het water schoon blijft en dat de zon geen kans krijgt om op de bodem te komen. Met deze twee dingen hoeft er in het voorjaar minder algen en bacteriën te worden verwijderd. Ook binnen de winterafdekking zijn er verschillen. Het grootste verschil zit in de mogelijkheden van het zeil. De meeste zeilen laten geen zonlicht door, houden bladeren en ander vuil tegen, maar laten geen regen door. Alle regen blijft daardoor op het zeil liggen. Toch zijn er enkele zeilen die dit wel kunnen. Deze zeilen verdienen daardoor voorkeur, want die hebben minder kans om kapot te gaan omdat er teveel regen op ligt.

Een zomerafdekking zwembad of ook wel noppenfolie, zorgt ervoor dat het water van het zwembad tot wel vijf graden wordt verwarmd in de zomer. Deze folie geeft de warmte van de zon door aan het water en kan zodoende het water tot wel vijf graden opwarmen.

http://www.zwembadafdekkingen.nl/

Author