Wat is het verschil tussen een zwemspa en een zwembad?

Een zwemspa verschilt in een aantal opzichten van een zwembad. Beide baden zijn gevuld met water en in beiden is het mogelijk om te zwemmen dus wat is nu precies verschil? Een zwemspa verschilt in eerste instantie van een zwembad wat betreft grootte. Zwemspa’s zijn gemiddeld vele malen kleiner dan zwembaden. Toch zijn er zwembaden die dezelfde grote hebben. Dus wat onderscheidt deze twee precies?

Een andere eigenschap die zwemspa’s kenmerkt zijn de vele technische functies die er zijn ingebouwd. Zo zijn er pompen ingebouwd die voor masserende waterstralen zorgen en bevat het doorgaans ook een bubbelbad functie. Verder zijn er nog krachtige stralen die voor een sterke stroming in het water zorgen. Hierdoor is het mogelijk om in de zwemspa op een en dezelfde plaats te blijven zwemmen. Het is dus een combinatie van een gewone spa en een zwemmachine.

Als men meer wilt weten over spa’s, zwemspa’s en buitenspa’s dan kan men terecht op de website van Aqua Vivenda. Daar kan men een zwemspa kopen voor bijvoorbeeld in de tuin en kan men er terecht voor onderhoud aan zwembaden en spa’s. Hieronder wordt verder nog uitgelegd wat het verschil is tussen een zwemspa, een jacuzzi en een hottub.

Verschil tussen zwemspa, jacuzzi en hottub

Een zwemspa is een gewone spa met zwemfunctie. En daarmee is een zwemspa eigenlijk een jacuzzi met een mogelijkheid om erin te kunnen zwemmen. De naam ‘Jacuzzi’ is niet meer dan een bepaalde merknaam in spa’s. Omdat veel mensen het merk jacuzzi zijn gaan associëren met spa’s heeft het dit woord langzaam maar zeker vervangen.

Er is echter wel een wezenlijk verschil tussen zwemspa’s en hottubs. Zo bestaan spa’s doorgaans uit een kunststof bak terwijl de buitenkant van hottubs van hout zijn. Daarnaast bevatten zwemspa’s een grote hoeveelheid technologische functies die volledig ontbreken in een hottub. Deze laatste wordt bijvoorbeeld verhit met een houtkachel, terwijl een zwemspa een verhittingssysteem heeft dat elektrische voeding nodig heeft.

https://www.aquavivenda.nl/

Author